AANBOD

Modeltekenen en/of -schilderen
Bij atelier STOK kun je iedere week tekenen en schilderen naar model. Hieronder zie je wanneer we wat doen. Het is niet nodig maar je van te voren aanmelden stellen we wel op prijs. Ezels, tekenplanken en -tafels zijn beschikbaar. Ook het model regelen wij. Teken- en schilderspullen , papier of schilderdoek neem je zelf mee.

Meedoen kost 17 euro per keer (contant en ter plekke te voldoen). Je kunt ook een 5-rittenkaart kopen voor 70 euro die recht geeft op 5 keer modeltekenen/-schilderen naar keuze. Let op: de rittenkaart is een half jaar geldig.

Meer informatie kun je opvragen bij de betreffende personen:

Dinsdagavond van 19.30 – 22.30 met Ghita van Bergen en Henk van Dijk. Er wordt gewerkt in zes korte standen (10 min) en een lange stand van ongeveer 5 kwartier. Voor informatie: ghitavanbergen@gmail.com.

Woensdagavond (portret) van 19.30 – 22.30. Informatie bij Ans Hobbelink: 06 29317145 of ahobbelink@yahoo.co.uk.

Vrijdagmiddag (korte modelschetsen) van 13.30 – 16.30. Voor informatie: riazuidema@outlook.com.

Teken- en schilderzondagen
Elke 2e zondag van de maand organiseert atelier STOK de tekenzondag met korte standen. Tijden: 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur met Nelleke Leijnse en Paul Kurstjens.  Je kunt aan 1 dagdeel of beide deelnemen.
Voor informatie: paulkurstjens@t-mobilethuis.nl

Elke 3e zondag van de maand organiseert atelier STOK de schilderzondag (één lange stand). Tijden: 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur. Je kunt aan 1 dagdeel of beide deelnemen.
Voor informatie: alexonstein@gmail.com

De schilderzondag is bedoeld om gedurende een hele dag aan 1 modelstand te werken. We houden tussen 13.00 en 14.00 uur een pauze, meestal in een naburig café. Het is mogelijk een halve dag mee te doen, ochtend of middag. Voor middagdeelname is het raadzaam om even vóór 13.00 uur te komen, om schilderspullen klaar te zetten.

De teken- en schilderzondagen kosten 32 euro per dag. Een halve dag kost 17 euro. Graag van te voren aanmelden of intekenen op het atelier.

Klik hier voor informatie over onze zomerweken

OVERZICHT

Maandag

Op maandagochtend wordt het atelier gebruikt door een vaste groep; meer informatie: wiesstaalenburg@ziggo.nl
19:30 — 22:30

Boetseren

De boetseeravond is momenteel niet actief. Heb je toch belangstelling neem dan contact op met Maartje van der Hoorn – boetseeravondatelierstok@gmail.com

Dinsdag

‘s Ochtends en ‘s middags is het atelier beschikbaar voor andere activiteiten, mits passend binnen het kunstzinnige kader van ons atelier (schilderen, tekenen).
19:30 — 22:30
Korte standen

Schilderen en tekenen. Zes korte standen (10 min) en dan een lange stand van ongeveer 5 kwartier. Inlichtingen: ghitavanbergen@gmail.com

Woensdag

s Ochtends is het atelier beschikbaar voor andere activiteiten, mits passend binnen het kunstzinnige kader van ons atelier (schilderen, tekenen).
13:30 — 16:00 Op woensdagmiddag wordt het atelier gebruikt door een vaste modeltekengroep (korte standen); meer informatie: Claudia Hoejenbos 030-2322348 of steenroos@gmail.com
19:30 — 22:30
Portret

Op woensdagavond wordt er geschilderd of getekend met een portretmodel. Voor informatie: Ans Hobbelink 06 29317145 of ahobbelink@yahoo.co.uk

Donderdag

Geen eigen Stok-activiteiten

Op donderdagochtend en -middag is het atelier beschikbaar voor andere activiteiten.

Op donderdagavond wordt het atelier gebruikt door een vaste groep; meer informatie: Jenneke Noordhoek 030-2731755 of jipnoordhoek@gmail.com

Vrijdag

‘s Ochtends is het atelier beschikbaar voor andere activiteiten, mits passend binnen het kunstzinnige kader van ons atelier (schilderen, tekenen).
13:30 — 16:30
Korte standen

Schilderen en tekenen. Korte standen van 3 tot 10 minuten. Inlichtingen: Ria Zuidema, riazuidema@outlook.com, tel 06-23802029

19:30 — 22:30
(Lange stand)

De vrijdagavond is voorlopig vervallen. Bij voldoende aanmeldingen volgt mogelijk een herstart.

Zaterdag

Geen eigen Stok-activiteiten

Op zaterdag is het atelier beschikbaar voor andere activiteiten, mits passend binnen het kunstzinnige kader van ons atelier (schilderen, tekenen).

Zondag

10:00 — 17:00
Schilder- en tekenzondag

Elke 2e zondag van de maand tekenzondag (korte standen). Bel of mail: Paul Kurstjens 030-2721257 – paulkurstjens@t-mobilethuis.nl
Elke 3e zondag van de maand schilderzondag (één lange stand). Voor informatie: alexonstein@gmail.com. Prijs € 30,00 voor een hele dag, € 16,00 voor een halve dag. Svp van te voren aanmelden of intekenen op het atelier.

Op de andere zondagen is het atelier beschikbaar voor andere activiteiten, mits passend binnen het kunstzinnige kader van ons atelier (schilderen, tekenen).


ZOMERWEKEN

Er wordt iedere zomer een tekenweek en een schilderweek georganiseerd.

DE SCHILDERWEEK

Tijdens de schilderweek wordt er gewerkt naar model gedurende één stand. In gezamenlijk overleg kan er ook aan een stilleven gewerkt worden en, als het weer het toelaat, buiten geschilderd.

DE TEKENWEEK

Tijdens de tekenweek wordt er gewerkt naar model in korte standen, voor het oefenen van de schetsvaardigheid. De kosten in 2022: € 110,- per week inclusief modellengeld, koffie, thee en een versnapering. De prijs per dag € 25,-.

Meer informatie en aanmelden bij Paul Kurstjens: paulkurstjens@t-mobilethuis.nl of Nelleke Leijnse: danelle@wxs.nl.